اهمیت شنوایی و سمعک کودکان

سمعک کودکان

اهمیت شنوایی و سمعک کودکان باید در الویت رشد رگفتار کودک قرار گیرد . دو تا سه نفر از هر ۱۰۰۰ کودک متولد شده  ناشنوا و یا کم شنوا هستند.  و درصد  دیگری از کودکان نیز بصورت اکتسابی به علت های مختلف کم شنوا میشوند . عفونت، دارو، وضعیت ژنتیکی و یا قرار گرفتن در معرض صداهای بلند، در کودکان  از عوامل کم شنوایی هستند .

سمعک کودکان

گفتار و زبان از شنوایی حاصل میشود.  یعنی اگر ما شنوایی سالم نداشته باشیم , مطمئنا در یادگیری گفتار دچار مشکل جدی خواهیم شد  . هرچه قدر میزان کم شنوایی بیشتر باشد این مشکات نیز بیشتر خواهد بود. تا حدیکه اگر کم شنوایی در حد شدید و بیشتر باشد , متاسفانه کودک گفتار را یاد نخواهد گرفت.وقتی گفتار را یاد نگیرد نمیتواند حرف بزند .

کودکان و کم شنوایی

وقتی کم شنوایی در فرزند شما تشخیص داده شود، با تصمیمات زیادی در مورد درمان کم شنوایی، توانبخشی شنوایی و گفتار وزبان مواجه خواهید شد. اولین و مهمترین گام  برای سلامت شنوایی برای نوزاد و یا  کودکتان , داشتن سمعک است.سمعک کودکان از مواردی است که نباید از آن غافل شد.

اگر شما تصور میکنید که ممکن است کودک تان کم شنوایی داشته باشد ،  به ادیولوژیست  ( کلینیک شنوایی شناسی ) و یا پزشک متخصص اطفال و یا گوش و حلق وبینی مراجعه نمایید.

سمعک کودکان

کودکان با شنیدن و گوش دادن  , گفتار و حرف زدن را یاد میگیرند 

اگر کودک شما  با افت شنوایی متولد شده و یا سوابق کم شنوایی را در خانواده مشاهده میکنید  , مهم است هرچه سریعتر مداخله را شروع نمایید ، چرا که حتی چند ماه دیرکرد , میتواند تاخیر زیادی در رشد مغز کودک ایجاد نماید   .

مطالعات نشان می دهد که مداخله زودهنگام می تواند به توسعه زبان کمک کند. و  موفقیت تحصیلی  و فرصت های زندگی را افزایش دهد. ارائه یک تحریک شنیداری در اسرع وقت برای کودک مبتلا به کم شنوا یی مهم است. در اغلب موارد اینکار با استفاده از سمعک کودکان حاصل میشود.

اهمیت سمعک کودکان:

سمعک کودکان در رشد و شکوفایی آنها در زندگی نقش بسیار مهم دارد . کودکان  وقتی که با اطمینان و اعتماد به نفس فعالیت میکنند   و خوشحال هستند  , دنیای اطرافشان را بیشترکشف می کنند و هنگامی که شما به آنها کمک می کنید بهتر بشنوند، دنیای کودکتان را اندکی گسترش می دهید. محصولات زیادی برای کمک به فرزند کم شنوای شما طراحی شده است تا بتواندبا استفاده از آنها  بهتر و بیشتر دنیای خود را کشف نماید و به موفقیت برسد .سمعک کودکان از مهمترین مسائل درکی در آنهاست.

 اگرشنوایی شناس  برای کودک شما سمعک  تجویز می کند ، مهم است از آن استفاده نماید .  به ویژه اگر کودک خیلی جوان است ,  به دلایل زیر مهم است  که هرچه زودتر و  به طور مداوم از آنها استفاده نماید :

رشد مغزی در کودکان :

از زمان تولد تا سه سالگی، مغز کودکان در یک دوره رشد سریع است. شنیدن مداوم صدا  برای ایجاد مسیرهای طبیعی مغز برای شنوایی، گفتار و زبان حیاتی است. گوش دادن و صحبت کردن به موقع برای توسعه زبان ضروری است. اما یادگیری زبان در کودکان برای اولین بار , به سبک آموزش مدرسه ای مقدور نیست .  بلکه با گوش دادن مداوم و تکرار است که آنان نحو گفتار و ساختار زبان را فرامیگیرند .

اهمیت تحریک صوتی مداوم :

برای کودکان مبتلا به افت شنوایی، این یادگیری نیاز به ورودی شنوایی و شنیدن صدا برای تقویت گفتار و زبان دارد .شنیدن مداوم برای کودکان – به ویژه نوزادان و کودکان نوپا – در پیوند با والدین شان مهم است. این موضوع به آنها اعتماد و اجازه می دهد تا جهانی قابل پیش بینی و سازگار داشته باشند . و با دنیای اطراف خود پیوند درست برقرار کرده و یاد بگیرند .

سمعک کودکان برای رشد فعایت شنوایی در مغز آنها بسیار مفید میباشد. زیرا مغزهای جوان آنها در دوره ای از رشد سریع قرار دارد  و ورودی صدا باعث بهبود عملکرد گفتاری و شناختی می شود.

 چگونه می توان فهمید کودک نیاز به سمعک و یا کاشت حلزون دارد؟

اکثر کودکان مبتلا به کم شنوا قادر به استفاده از سمعک هستند،. اما برای  بعضی از آنها کاشت حلزون بهتر عمل می کند . متخصص شنوائی و دیگر متخصصان مراقبت از سلامت شنوایی می توانند  براساس نوع و شدت کم شنوایی، و همچنینساختار و شکل گوش خارجی  اطمینان حاصل نمایند که فرزند شما کاندید استفاده ازسمعک و یا کاشت حلزون می باشد .

وقتی کم شنوایی در نوزادان و کودکان کم سن تشخیص داده میشود , اغلب آنها ابتدا استفاده از  سمعک را شروع میکنند. و پس از آن،در طی دوره هایی آرمونهای شنوایی مکررا انجام میشودتا میزان سودمندی سمعک بطور دقیق بررسی شود. و رفته رفته در صورت عدم سودمندی سمعک,  آنها را برای کاشت حلزون کاندید میکنند .

فیتینگ سمعک کودکان

ارائه یک تحریک شنیداری در اسرع وقت برای کودک مبتلا به کم شنوا یی مهم است. در اغلب موارد اینکار با استفاده از سمعک حاصل میشود . .سمعک های  پشت گوشی (BTE) برای این گروه سنی بهتر است زیرا راحتی، ثبات و ایمنی مورد نیاز را فراهم می کنند.  سمعک پشت گوش (BTE) تقریبا مناسب تمام کودکان هستند. یک قالب که میتوند نرم و یا سخت باشد  به سمعک وصل میشود. و سمعک پشت گوش و قالب در داخل مجرای گوش قرار میگیرد و صدا پس از اینکه وارد سمعک میشود تقویت شده و ازطریق قالب به گوش کودک منتقل میشود و از آنجا واردسیستم شنوایی میشود .

. مزیت سمعک پشت گوشی این است که با رشد کودک نیازی به تعویض سمعک نیست بلکه کافیست فقط قالب سمعک عوض شود و اینکار باعث صرفه جویی در هزینه ها میشود . ، برای کودک کنجکاو و رو به رشد شما که مدام با سمعک خود ممکن است بازی نماید  دوام طولانی مدت نیز بسیار مهم است. یکی دیگر از مزایای سمعک پشت گوشی مقاومت بیشتر آن در برابر خرابی های ناشی از رطوبت و عرق داخل گوش و همچنین جرم گوش  است.  برای هر نوع  و میزان کم شنوایی به طور خاص برای سمعک کودکان سمعک با سایز های مختلف وجود دارد.  تا با اطمینان کامل سمعک مناسب برای کودکان تجویز شود .

سمعک کودکان

قالبگیری سمعک کودکان

اولین گام برای استفاده از سمعک کودکان پس از مشاوره و تجویز , اتوسکوپی و قالبگیری است . برای اینکه سمعک بدرستی صدا را تقویت کند و یا سوت نزند باید کاملا دقیق در مجرای گوش فیت شود. برای اینکار برای اینکه برداشت دقیقی از مجرای گوش داشته باشیم باید از آن قالبگیری کرد تا بتوان فیتینگ دقیق انجام داد. برای قالبگیری ابتدا یک محافظ به شکل پنبه یا مواد اسفنجی نرم در مجرای گوش قرار داده میشود و سپس با استفاده از سورنگ مخصوص خمیر قالبگیری به داخل مجرا ریخته میشود . و پس از مدت چند دقیقه ی کوتاه خمیر خشک شده و از مجرا خارج میشود .

سمعک کودکان

قالبهای رنگی سمعک کودکان  استفاده از سمعک را برای آنها جذابتر میکند 

قالب را می توان در رنگ های مختلف سفارش داد. والدین اغلب رنگ های مختلف برای هر گوش  انتخاب می کنند .تا بتوانندبه سرعت تعیین کنند که کدام قالب برای کدام گوش است. همانطور که کودک رشد می کند، به صورت دوره ای تعویض قالب و قالبگیری جدید مورد نیاز است . بنابراین می توان رنگ ها را به صورت دلخواه تغییر داد. بچه های قدیمی تر اغلب ازتغییر رنگ لذت می برند. پس از قالبگیری , قالب برای ساخت نهایی به لابراتوار ساخت ارسال میگردد .  معمولا حدود ۱هفته زمان می برد تا قالب ثانویه به دست مصرف کننده برسد  .

 نصب قالب و سمعک کودکان 

 در زمان تعیین شده  , ادیولولوژیست ( شنوایی شناس ) پس از اطمینان از اینکه قالبها مناسب گوش های کودک شما است , سمعک را برای کم شنوایی او تنظیم میکند.  و روی گوش او نصب می نماید .و برنامه های شنوایی را برای کم شنوایی کودک شما برنامه ریزی می کند. هنگامی که سمعک برای اولین بار برنامه ریزی شده و فعال می شود، کودک شما شروع به شنیدن صداهای جدید می کند. نوزادان تمایل به واکنش فوری به صدای مادری یا پدر دارند، سر خود را به سمت والدینی که اکنون صدا می کنند،بر میگردانند . کودک نوپا ممکن است در پاسخ به تحریک جدید لبخند بزند.

پس از برنامه ریزی و فعال سازی اولیه سمعک ، ادیولوژیست بعضی از آزمایش های تأیید را انجام می دهد تا اطمینان حاصل شود که صداهای آهسته به اندازه کافی بلند و صداهای متوسط ​​راحت هستند و همچنین صداهای بلند آزاردهنده نیاشند .

همچنین ادیولوژیست زمان زیادی را صرف آموزش به شما می کند . او به شما یاد میدهد که چگونه سمعک ها را جای گذاری کرده و یا در آورید و یا  تفاوت بین سمعک راست و چپ وقالبها را توضیح می دهد.. شما یاد خواهید گرفت چگونه آنها راروشن و خاموش کرده و چگونه برای اطمینان از کارکرد آن , سمعک را چک نمایید .

نحوه جایگذاری  باتری آموزش داده میشود. در مورد تمیز کردن سمعک کودکان  و قالبها نیز آموزشهایی به شما داده میشود ..

اهمیت شنوایی و سمعک کودکان

قرار ملاقات های بعدی

برای اینکه کودک شما خود را با شرایط جدید و صداهاییکه میشنود هماهنگ نماید مدتی زمان می برد . آموزش های تربیت شنیداری و گفتار درمانی به نوزاد و کودک کمک می کند تا باهمسالان خود هماهنگ شود . و همچنین میزان هماهنگی و مطابقت شنوایی  برای دریافت گفتارو زبان آموزی بررسی میشود .. ملاقات های مکرر با شنوایی شناس و پیگیری برای نظارت بر توانایی شنوایی لازم است.

آزمونهای شنوایی بعدی کمک می کند توانایی شنوایی کودک  در زمینه های مختلف  مشخص شود. آزمونهای شنوایی رفتاری، بعنوان استاندارد طلایی ، برای نوزادان و کودکان کم سن در دوره استفاده از سمعک کودکان  بسیار مفید و مناسب است . و برای بررسی دقیق تر شنوایی با سمعک جهت تنظیم های مناسب تر در آینده جهت پیشرفت در یادگیری حائز اهمیت می باشد  . در طول راه,  تنظیمات سمعک کمک خواهد کرد تا نتایج بهتری در آزمونهای رفتاری داشته باشیم و در نتیجه باعث افزایش کیفیت اموزشها میشود .

همکاری  خوب شما با تیم مراقبت از شنوایی کودک تان , حیاتی است!  معاینات و  پیگیری های مداوم برای نظارت بر سمعک کودکان و پیشرفت آنها مهم است.

پیگیری بعدی باعث میشود تا عملکرد و کیفیت سمعک کنترل شود. کودک به سرعت رشد می کند و بزرگتر شدن کانال گوش باعث میشود قالب سمعک کودکان دیگر مناسب آنها نباشد و از سمعک صدای سوت شنیده شود و ممکن است به دلیل رشد نوزادان و کودکان در هر دو تا سه ماه نیاز به  تعویض قالب باشد.

اهمیت شنوایی و سمعک کودکان